Hulp nodig?
Hulp nodig?

Voel jij je kostbaar? Mag jij er van jezelf zijn?

In een eerdere blog schreef ik over de scherpe kantjes die porseleinen serviesdelen kunnen hebben. Denk maar eens aan zo'n prachtig kopje of een bordje waar een stukje uit is. Wist je dat vroeger een Porseleinen servies werd gebruikt voor speciale gelegenheden? Weet je waarom? Om dat het zo mooi en bijzonder was en vervaardigd van fijn materiaal.

Ik weet niet hoe jij je voelt, maar in mijn verleden voelde ik me niet altijd zo speciaal. En bijzonder gemaakt? Zo keek ik niet naar mezelf. Ik had hoge maatstaven, onder andere omtrent mijn uiterlijk en onbewust legde ik mijn lat hoog. Als het ware wees ik mijzelf af als ik niet aan mijn eigen eisen voldeed. Ik voelde mij goed bij een afgetraind lichaam en goed gekleed, zonder make-up ging ik ook de deur niet uit. Toen iemand mij eens met een wijde sweater thuis ontmoette, stond diegene ook vreemd te kijken. Ik wilde een mooie vrouw zijn, ik hield ook van mooie kleding, maar dat gaf me ook zekerheid. Diep van binnen was ik echter een onzeker meisje. Ten diepste bang voor afwijzing en veroordeling vond ik het moeilijk om mensen te vertrouwen. Inmiddels vele jaren later, verkeerde keuzes, diepe processen en heel veel tranen verder heb ik innerlijk herstel en een geheeld zelfbeeld gekregen. Ik ben iemand van het doorvoelen en het diep verwerken dat zorgt ervoor dat het soms wat langer duurt. Ook heb veel zelf moeten ontdekken omdat er nog geen goede hulp bestond. Gelukkig had en heb ik mijn God die nooit van mijn zijde is geweken en waar ik mag zijn wie ik ben.

Herken je iets van mijn verhaal? Zou jij jezelf zekerder willen voelen? Misschien draag jij ook make-up en mooie kleding en is dat een veiligheid die je hebt ingebouwd. Of houd je mensen op een afstand omdat je vertrouwen mist? Of denk je dat er niet toe doet? Twijfel je aan en over jezelf of twijfel je over allerlei zaken? Ik heb jarenlang getwijfeld aan alles en ik hoop dat je jezelf herkent in wat ik hier heb verteld.

Graag geef ik je alvast 3 tips die je mogelijk verder kunnen helpen:

  • Kijk eens in de spiegel en zeg tegen jezelf, ik ben kostbaar en hooggeschat! Voor degenen die niet zonder make-up kunnen, ik daag je uit het nog eens te proberen terwijl je jezelf aankijkt zónder make-up.
  • Vraag je vriendinnen of als je een partner hebt om drie mooie eigenschappen van jou te  noemen.
  • Ben je creatief? Laat je dan eens inpireren door bovenstaande tekst uit Jesaja 43 vers 4 "Je bent kostbaar in mijn ogen, ik schat je zeer hoog."

Als je er over door wilt praten neem dan gewoon contact op. Een kennismaking kan altijd en deze is gratis. Onder alle rommel zoals angst, onzekerheid en twijfel schuilt er ook een SuperJij! in jou! Als jouw ballast weg is zal die er zeker uitkomen. Soms voelen we en kijken we op een bepaalde manier ergens tegenaan en ervaren we dat als waarheid. Maar is dat wel echt de waarheid? Kom er achter dat jij er toe doet, dat DE waarheid is dat jij kostbaar bent! Dat God overal waar jij gaat Hij met je meegaat en HIJ een bestemming voor jou heeft die precies bij je past. Verlang jij er ook naar om je sterker te voelen en op zoek te gaan naar het plan voor jouw leven? Mail naar info@superjij.nl  of bel/app naar 06-21336058.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram