Hulp nodig?
Hulp nodig?

Voel jij je kostbaar? Mag jij er zijn?

In een eerdere blog schreef ik over de scherpe kantjes die porseleine serviesdelen wel eens kunnen hebben. Denk maar eens aan een kopje of een bordje waar een stukje uit is. Wist je dat vroeger een servies van porselein werd gebruikt voor speciale gelegenheden? Weet je waarom? Om dat het zo mooi en bijzonder was en vervaardigd van fijn materiaal.

Ik weet niet hoe jij je voelt, maar in mijn verleden voelde ik me niet altijd zo speciaal. En bijzonder gemaakt? Zo keek ik niet naar mezelf. Ik had hoge maatstaven omtrent mijn uiterlijk en moest perfect zijn van mezelf. Ik voelde mij pas goed toen ik was afgetraind en goed gekleed, zonder make-up ging ik de deur niet uit. Toen iemand mij eens met een wijde sweater thuis ontmoette, stond diegene ook vreemd te kijken. Ik wilde een mooie vrouw zijn, ik hield ook van mooie kleding, maar dat gaf me ook zekerheid. Diep van binnen was ik echter onzeker als ik weet niet wat. Zoals ik er nu naar kijk kende ik mijn eigen waarde niet. Kortom, ik ben er achter dat ik toen niet voldoende van mezelf hield.

Herken je dit? Zou jij jezelf zekerder willen voelen en meer van jezelf willen houden? Misschien draag jij ook make-up en mooie kleding en is dat een veiligheid die je hebt ingebouwd. Of juist niet omdat je denkt dat je er niet toe doet. Twijfel je over jezelf of twijfel je over allerlei zaken? Ik heb jarenlang getwijfeld aan alles en ik hoop dat je jezelf een klein beetje herkent in wat ik hier vertel. Niet alleen herken ik het, maar zijn er vele vrouwen met jou.

Graag geef ik je alvast drie tips die je verder kunnen helpen:

  • Kijk eens in de spiegel en zeg tegen jezelf, ik ben kostbaar en hooggeschat! Voor degenen die niet zonder make-up kunnen, ik daag je uit het nog eens te proberen terwijl je jezelf aankijkt zónder make-up.
  • Vraag je vriendinnen of als je een partner hebt om drie mooie eigenschappen van jou te  noemen.
  • Als je in God gelooft, zoek dan eens Bijbelteksten op waarin Hij beschrijft hoe Hij naar jou kijkt.

Als je besluit er over door te willen praten neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Deze is gratis. Naast alle rommel van onzekerheid en twijfel schuilt er ook een SuperJij! in jou! Als jouw ballast weg is zal die er zeker uitkomen. Soms voelen we en kijken we op een bepaalde manier ergens tegenaan en is dat voor ons de waarheid. Maar is dat wel echt de waarheid? De waarheid is dat jij kostbaar bent, dat Hij overal met je meegaat en er een bestemming op jou ligt te wachten. Verlang jij er ook naar om je sterker te voelen en op zoek te gaan naar het plan voor jouw leven? Mail naar info@superjij.nl  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram