Hulp nodig?
Hulp nodig?

Gekwetst door het verleden

03/08/2021

Even een confronterende vraag, vind jij jezelf waardevol? Graag help ik jou om de liefde voor jezelf te (her)vinden en (weer) te ervaren.

Een tijdje terug heb ik met een klein groepje vrouwen een creatieve avond gehad. Zelf kom ik er niet altijd aan toe om creatief bezig te zijn, maar zo met elkaar vind ik het heerlijk. We gingen porcelein stippen. Met de koppen van diverse soorten en maten spijkers stipjes zetten en daar mooie patronen in en met verschillende kleuren van maken. Nu ging mijn gedachte naar het porcelein in vergelijking tot ons als vrouw. Naast dat het mooi is en voor speciale gelegenheden is porcelein kwetsbaar, als je het net even te ruw behandeld kan er een klein stukje afbreken en kun je er lelijk je vingers aan snijden. Of als je net even te hard stoot kan er al een barstje inkomen.

Ik weet niet hoe jij er in staat, maar zeker in mijn jonge jaren kon ik toch aardig fel reageren als ik me gekwetst voelde. Of soms zelfs onbewust omdat ik vanuit mijn verleden kwetsuren had opgelopen. Als vrouw kunnen we diep geraakt worden in ons gevoel en vandaar uit uithalen naar ons gezin, partner, wie dan ook. Ben jij iemand die gekwetst is door het verleden? Of ben je onzeker omdat je het altijd goed wilt doen en voel je jezelf snel aangevallen omdat je het idee hebt dat je altijd tekort schiet? Misschien heb je dit laatste niet eens door. Je bent niet de enige vrouw die daar tegen aan loopt. Ook ik ken het gevoel. Vanuit mijn eigen verleden in samenspel met de Totalbalance methode wil ik je helpen om met deze gevoelens om te gaan. En de liefde voor jezelf (terug) te vinden en daarnaar te gaan leven.

Voor nu geef ik je drie tips waarmee je verder kunt:

  • In de Bijbel staat dat jij kostbaar bent en hooggeschat! Zeg dat iedere morgen maar tegen jezelf als je in de spiegel kijkt!
  • Leg de lat wat lager voor jezelf.
  • Neem in elke dag minimaal een half uur me time en verwen jezelf met een lekker kopje thee of koffie, koop een leuk tijdschrift of ga lekker naar buiten.

Er is een grote God die misschien voor jou ver weg is, of je gelooft er helemaal niet in, maar weet dat Hij ontzettend veel van jou houdt! Wie of waar je ook bent. En Zijn gebod is dat je ook van jezelf zult houden. Bovenstaande tips geef ik je opdat je wat milder wordt naar jezelf en je jezelf tijd en ruimte mag geven om te zijn. Dat je van jezelf mag zijn wie je bent.

Wil je meer ervaren dat je er mag zijn? Ik nodig je uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken of we een klik hebben. Vul het contactformulier maar in of stuur een mail naar info@superjij.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram